Raktáráthelyezés

Ha megszűnik egy szerkesztőség, a leépítés hetek, hónapok munkáját követeli még.

- Hirdetés -

Az Oldtimer Média által kiadott autó- és motorkerékpár-történeti könyvek, valamint a Veterán Autó és Motor, az Oldtimer-Youngtimer és a Motoklasszik régi számai hosszú éveken keresztül a Csepeli Ipari Park (asszonynevén Csepel Művek, leánykori nevén Weiss Manfréd Vas- és Acélművei) egyik raktárépületében bérelt helyiség lakói voltak. Amikor új kiadó kezébe adtuk át a Veterán Autó és Motort, nyilvánvaló lett, hogy a raktárt és a szerkesztőséget is fel kell adnunk – szimpla gazdasági okból. A raktárral kezdtük a leépítést, ahol az elmúlt 25 év remittendája 18 Dexion-Salgó állványt töltött meg, 7 raklapon pedig könyvek sorakoztak. Mellettük voltak még kiállítási installációk, könyvelési iratokkal teli dobozok, felesleges bútorok, használhatatlanná vált elektromos berendezések, számítógépek. Kilátástalannak tűnt a feladat.

Amikor már túl voltunk a nehezén

A művelet első szakaszában Mészáros Endrével felkerestük a kerületi hulladékudvart (többször), a kiállítási anyagok pedig Dömsödre utaztak, ahol Kovács Gyula tervezett új motorkerékpár-múzeumát fogják szolgálni. Második lépésként a remittendát átválogattuk, minden lapszámból 40 darabot félretéve. Ezek és a könyvek családi házunk garázsába kerültek át, a könyvelési iratok a padlásra, Füri István és Füri Botond, valamint egy nagydobozos Fiat Ducato segítségével. Már csak a bő tucatnyi polc szétszedése és átszállítása, majd a csökkentett újságmennyiséghez illő 7 állvány újraszerelése volt hátra, szerencsére az oszlopok éppen befértek a kombiautónkba, igaz, épp a rádió előlapjáig értek, tehát egy ütközésnél biztos benéznek a motortérbe.

Zizi kutya vigyázott a holmikra, amíg mi hordtuk a polcokat

Most a garázs egyik fala és az előtte lévő rész a remittendaraktár, a kazánházban van a kéziraktár, tehát megrendelőinket továbbra is ki tudjuk szolgálni. A honlapon az Index fül alatt találják meg a régi Veterán-számokban megjelent cikkek jegyzékét, a Webshop fül alatt pedig megrendelhetik a kiválasztott lapszámot vagy könyvet. 24 órán belül minden szállítást átadunk a futárnak. (Ocskay Zoltán)

Új helyen a remittenda – minden köteg műanyag zsákban, hogy ne érje nedvesség

 

Hasonló cikkek

Hozzászólások